Ben jij ook een havermout fan? Probeer dan zeker deze makkelijke overnight oats eens! ’s Avonds heb je slechts twee minuten voorbereiding nodig en ’s morgens kan je meteen overheerlijk ontbijten. Let’s go!

 

mercadoorganico.cl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAVERMOUT krijg je na het wassen, pellen, verhitten en pletten van haver. Deze granen zijn trage koolhydraten, trage gezonde suikers die onze bloedsuikerspiegel constant houden en je voor lange tijd energie geven. Daarnaast bevat havermout bijzondere vezels: beta-glucanen. Deze vezels binden cholesterol waardoor het cholesterolgehalte in je bloed daalt. Havermout bevat ook vele antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen, schadelijke indringers van buiten uit.

INGREDIËNTEN (1pers)

  • 80g havermout
  • 250 ml rijst-, amandel- of kokosmelk
  • 2 el chia zaad
  • 1 el agave siroop
  • verse ananas in stukjes
  • 2 el kokospoeder
  • snuifje kaneel
  • raw cacaonibs of een mengeling van zaden om af te werken (lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, hennepzaad)

BEREIDING

Neem een glazen jar of beker die je kan afdekken. Vul deze als volgt: eerst havermout, vervolgens chiazaad, agave siroop, kaneel en rijstemelk. Tot slot voeg je stukjes kiwi of verse ananas toe en werk je het geheel af met kokospoeder. Dek af en zet een nachtje in de koelkast. ‘s Morgens is de rijstemelk opgenomen en heb je een overheerlijke brei boordevol energie. Voeg eventueel nog wat extra vers fruit, een mengeling van zaden of een andere topping toe.

Laat je inspiratie de vrije loop en combineer het basisrecept met verschillende toppings en vers fruit!

About the author

Emma is osteopaat en volgt momenteel een opleiding als babycoach. Na haar studies osteopathie specialiseerde ze zich in het behandelen van zwangere vrouwen, baby's en kinderen.

2
Laat een bericht achter

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EmmaKathy Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Kathy
Gast
Kathy

Leuk artikel!
Ik vroeg me af gebruik je hiervoor speciale ‘Overnight oats’ of kan het in principe met alle havermout? (en waar koop je dan deze Overnight oats?)
Bedankt alvast voor je reactie.

Categorieën