Kinesitherapie

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie is een samentrekking van de Griekse woorden ‘kinèsis’, wat beweging betekent, en ‘therapeia’, wat zorg of therapie betekent. Door middel van oefentherapie en manuele handelingen zorgt de kinesitherapeut voor een optimale revalidatie. De patiënt moet echter altijd vanuit verschillende standpunten benaderd worden. Dit wil zeggen dat het psychologische, sociale en fysieke aspect niet los van elkaar kunnen gezien worden en dat ze steeds samen behandeld moeten worden. Om terecht te kunnen bij de kinesist, moet je altijd een doktersvoorschrift hebben.

Meer dan massage alleen…

Dankzij wetenschappelijk onderzoek zijn er doorheen de jaren verschillende specialisaties ontstaan waardoor de kinesitherapeut veel doelgerichter kan behandelen. Met haar specialisatie als kinesitherapeut bij inwendige aandoeningen kan je bij Amy Puis terecht voor o.a. revalidatie van hart- en longproblemen, diabetes, obesitas en fibromyalgie. Uiteraard kan dit ook voor problemen met het bewegingsstelsel (spieren, pezen, zenuwen en gewrichten).

Doel

In samenspraak met de patiënt zal de kinesitherapeut een behandeldoel opstellen. Amy zal de patiënt stap per stap begeleiden om ervoor te zorgen dat de revalidatie zo goed mogelijk verloopt en de functionaliteit verbetert. De preventie van complicaties en herval is hierbij een must.